Sveriges bästa smartphones och surfplattor

Advertisement

Sveriges bästa smartphones och surfplattor

Sveriges bästa smartphones och surfplattor
Sveriges bästa smartphones och surfplattor

Sveriges mobil telefon historia

Sverige har en lång historia med mobiltelefonteknik. Även om det svenska företaget Ericsson inte längre är en stor tillverkare inom smarttelefonindustrin, är det fortfarande en av de ledande leverantörerna av mobilnätsinfrastruktur. Ericsson kommer att sälja och installera 5G-nät till många mobiloperatörer runt om i världen under de närmaste åren.

Sveriges bästa smartphones vs. USA

Den mest använda smartphonen i Sverige under 2019 Q2 var Apple iPhone 7 på 10,82%. I själva verket var Apple iPhone 7 fortfarande den mest använda smartphonen på global basis, även om dess popularitet börjar avta. Jämfört med USA var den mest använda smarttelefonen under 2019 Q2 Apple iPhone 8 Plus på 8,03 %.

Apple är den dominerande smartphonetillverkaren i Sverige. Faktum är att de 5 bästa smartphones i Sverige är alla Apple iPhones. Samsung är den enda andra tillverkaren som finns i topplistan över smartphones. Samsung Galaxy S8 är den populäraste Android-smarttelefonen, med 4,32 % av svensk användning.

 

Pris och ålder för smartphones i Sverige

Advertisement

Både Sverige och USA föredrar funktionerna som finns i dyrare telefoner. 75,43 % av smartphones kostar mer än 700 USD, jämfört med 78,26 % i USA.

Medianpriset för en smartphone i Sverige är $849, jämfört med $899 i USA.

Sverige har inte lika många tidiga användare av nya enheter. Endast 11,38 % av smartphoneanvändningen kommer från enheter som är yngre än 1 år, jämfört med 19,95 % i USA.

Likaså byter inte svenskar ut sin enhet lika snabbt som USA. Ändå är den vanligaste ersättningscykeln 1-2 år, med 36 % av användarna som har en smartphone i den åldern. Medianåldern för en smartphone i Sverige är 26 månader, jämfört med endast 21 månader i USA.

Sveriges bästa surfplattor

Apple iPad Air 2 är den populäraste surfplattan i Sverige med 20,51 % av surfplattans användning. Medan Apple iPad Air 2 också är den mest populära surfplattan i USA, har den bara 13,33 % av användningen.

Apple har 10 av de 13 bästa surfplattorna i Sverige.

Samsung har mest den sjätte mest populära surfplattan med Samsung Galaxy Tab A 10.1 som genererar 4,52 % av användningen.

 

Advertisement

Leave a Comment