Site icon Noman Tech

ansöka om en svensk magisterexamen?

Advertisement

ansöka om en svensk magisterexamen?

Webbplatsen UniversityAdmission.se kommer att vara din definitiva guide genom ansökningsprocessen. Du kan ansöka till alla ackrediterade universitet i Sverige, men glöm aldrig att kontrollera din behörighet och de dokument som krävs – de kan antingen göra eller bryta din dröm om att studera utomlands.

Du kan antingen gå in på den officiella sidan för ditt masterprogram, eller så hittar du den svenska kursen som passar dig direkt på hemsidan.

Språkkrav för svensk högskoleansökan

Engelska är ett måste i Sverige eftersom de flesta masterprogram undervisas i den. Vanligtvis kommer examina att be om motsvarande kurs i engelska 6/engelska B, men detta kan variera, så du bör definitivt kontrollera ditt program för detaljer.

Du behöver inte nödvändigtvis ha ett engelskatest. Det finns ytterligare två språkkrav som du kan uppfylla, som kommer att anse att dina kunskaper är tillräckliga. Dessa är:

Allmänna ansökningshandlingar

Det generella ansökningskravet utgörs av en kandidatexamen, så kallad svensk kandidatexamen, från ett internationellt erkänt universitet.

Specifika inträdeskrav

De specifika behörighetskraven kan bestå av två uppsättningar dokument:

Det engelska certifikatet bör vara från ett internationellt erkänt prov, och du måste uppfylla det lägsta betyget. Följande är de mest populära engelska språktesten:

De anpassade kraven finns på sidan för din favoritmasterexamen, så glöm inte att skaffa rätt dokumentation och göra din research innan deadline. Några av de vanliga obligatoriska dokumenten är dock:

Sista ansökningsdag för universitetet för Sverige

Sverige är ett av de länder som erbjuder två antagningsomgångar: en på hösten och en på våren.

Första antagningsomgången, hösten, har ett antal nyckeldatum. Dessa är:

För den andra antagningsomgången, på våren, är datumen följande:

Kollar du på Migrationsverket efter studietillstånd ser du att du ska fylla i deras ansökan och besöka ambassaden eller generalkonsulatet. Även om ett positivt svar inte garanteras, ju bättre ansökan är, desto fler chanser måste du bli accepterad.

Studietillståndet är ett krav, för att se hur det ska ge dig möjlighet att vara kvar i Sverige under studietiden. Om du inte ansöker har de skäl att “eskortera ut dig” efter bara tre månader.

Om du inte kommer från EU/EES bör du läsa om kraven för ett svenskt visum.

Nu när du har all denna information till hands, behöver du bara hitta den perfekta examen och låta dina drömmar om att studera utomlands gå i uppfyllelse för att studera i Sverige.

Advertisement
Exit mobile version